Turbo Pascal problem z procedurą

silenth
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 20 wrz 2009, o 14:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: wrocław

Turbo Pascal problem z procedurą

Post autor: silenth »

Witam,
mam problem z pewnym fragmentem programu
otóz mam plik w którym

Kod: Zaznacz cały

recc=record
tytul, autor, status, sygnatura :string
			end;
ksiazki=file of recc;
var
ff:ksiazki;
r:recc;

Teraz, gdy mam stworzoną listę książek, użytkownik wypożycza książke po czym po jakimś czasie pragnie ją oddac

prosiłbym o procedure oddawania książek

oraz
o procedurę usuwania książki z księgozbioru (ustawianie książki na ostatniej pozycji po czym usunięcie ostatniego elementu z pliku)
-----przy uwzględnieniu, że r.status='' (łańcuch pusty);-----
(przy wypozyczaniu książki status zmienia się na 'wypozyczony', a podczas usuwania książka nie moze byc wypożyczona)

z gory dziekuje.
Ostatnio zmieniony 10 paź 2009, o 09:41 przez czeslaw, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
ODPOWIEDZ