błędy w kompilacji [Java]

Traper
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 70
Rejestracja: 20 paź 2008, o 23:11
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań

błędy w kompilacji [Java]

Post autor: Traper »

Witam,
Prosze o pomoc

Kod: Zaznacz cały

Import java.util.Random;
public static void main(String)[]args){
	int p [][] = new int [3][4];

losujTablicy(p);
public void losujDoTablicy (int tab[][]){
for (int i=0; i<tab.length; i++){
      for (int j=0; j<tab[i].length; j++){
            tab[i][j]=los.nextInt(20);
           }
}
}

Random los= new Random();
static void wyswietlDoTablicy(int tab[][]){
for (int j=0; j<tab[i].length; j++){
System.out.print(tab[i][j]+" ");


	}
}
}
spajder
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 735
Rejestracja: 7 lis 2005, o 23:56
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 133 razy

błędy w kompilacji [Java]

Post autor: spajder »

A coś więcej, komunikaty kompilatora może podaj...

już na pierwszy rzut oka - nie domknąłeś funkcji main, używasz funkcji, których nie napisałeś (np. losujTablicy), w funkcji wyswietlDoTablicy używasz zmiennej i, która w tej funkcji nie istnieje.
ODPOWIEDZ