skrypt / sprawdzający czy plik pdf ze stronki jest drukowany

marcin547
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 73
Rejestracja: 3 lis 2007, o 22:33
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 41 razy

skrypt / sprawdzający czy plik pdf ze stronki jest drukowany

Post autor: marcin547 »

jest coś takiego????

Kod: Zaznacz cały

<?php

$nr = $_POST["nr"];



require_once 'nazwadb.inc.php';
require_once 'walidacja.inc.php';

if (isset($_GET['nr'])) {
$nr = $_GET['nr'];
$nr = trim(strip_tags($nr));
$nr = mysql_escape_string($nr);
if (!ivpi($nr)) {
unset($nr);
}
}


if (isset($nr)) {
$link = mysql_connect("$host", "$root","$haslo")
or die ("BŁĄD: nie można się połączyć z serverem mySQL");
mysql_select_db($nazwabazydanych)
or die ("BŁĄD: wybór bazy danych");

$result = mysql_query("SELECT pdf FROM pliki WHERE id_plik=$nr");
$wiersz = mysql_fetch_array($result);

header("Cache-Control: no-cache, must-revalidate");

header("Content-type: application/pdf");


readfile ($wiersz['pdf']);


$handle = printer_open("hp LaserJet 1300 PCL 6");
if($handle==false)
{

echo"False";
}
else{

$sql = "UPDATE pliki SET `flaga` = '".$_POST['B2']."' WHERE `id_plik` = '".$_POST['nr']."'";


$result=mysql_query($sql);
}

mysql_close($link);

}
?>

nie chodzi Sad wrzuca ciągle true
chodzi o to żeby jak kliknę drukuj w bazie zapisywała się flaga = 1
ODPOWIEDZ