word- formuły
-
- Użytkownik
- Posty: 459
- Rejestracja: 16 wrz 2008, o 20:50
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: gradowa
- Podziękował: 357 razy
word- formuły
mam taki problem z word'em, bo znalazłem w nim taka opcje jak formuły(tablea->formuły) i tam jest cos takiego jak funkcje np Sum, min , max. Mam do zrobienia zadanie, w pliku tekstowym znajduje sie około 1tys liczb, i mam wypisac najmniejszą. Czy mozna uzyc tych formuł, jesli tak to jak??.
-
- Użytkownik
- Posty: 459
- Rejestracja: 16 wrz 2008, o 20:50
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: gradowa
- Podziękował: 357 razy
- tim
- Użytkownik
- Posty: 533
- Rejestracja: 9 maja 2009, o 18:12
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdynia
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 77 razy
word- formuły
Czyli np:
1
15
12
3
??
Ja znam taki sposób (troche oszukańczy ale działa ) ustaw we wszystkich liczbach automatyczne punktowanie, aby było:
\(\displaystyle{ \cdot}\) 1
\(\displaystyle{ \cdot}\) 15
\(\displaystyle{ \cdot}\) 12
\(\displaystyle{ \cdot}\) 3
Teraz zaznaczasz wszystkie liczby i jest taka opcja: "Sortuj" (w 2007 jest w menu "|Narzędzia Główne" to takie AZ). Tam wybierasz -Akapity -Tryb numeryczny -Rosnąco
Po segregacji pierwsza liczba będzie najmniejsza .-- 13 cze 2009, o 22:25 --Napisz, czy działa.
1
15
12
3
??
Ja znam taki sposób (troche oszukańczy ale działa ) ustaw we wszystkich liczbach automatyczne punktowanie, aby było:
\(\displaystyle{ \cdot}\) 1
\(\displaystyle{ \cdot}\) 15
\(\displaystyle{ \cdot}\) 12
\(\displaystyle{ \cdot}\) 3
Teraz zaznaczasz wszystkie liczby i jest taka opcja: "Sortuj" (w 2007 jest w menu "|Narzędzia Główne" to takie AZ). Tam wybierasz -Akapity -Tryb numeryczny -Rosnąco
Po segregacji pierwsza liczba będzie najmniejsza .-- 13 cze 2009, o 22:25 --Napisz, czy działa.
-
- Użytkownik
- Posty: 459
- Rejestracja: 16 wrz 2008, o 20:50
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: gradowa
- Podziękował: 357 razy
word- formuły
moze i dobry sposób, ale o to mi nie chodzi, Chiałbym dowiedzieć sie wiecej na temat formuł w word'dzie(posiadam 2003).
- tim
- Użytkownik
- Posty: 533
- Rejestracja: 9 maja 2009, o 18:12
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdynia
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 77 razy
word- formuły
Jeżeli chodzi o formułę w tabeli jest to BARDZO uproszczona wersja miniExcela... Można np.
a. bierzesz komórkę, naciskasz funkcja, wpisujesz =258*30, w komórce pokaże ci się tego wynik
b. można także policzyć średnią oraz policzyć ile liczb się znajduje.
Może to ci pomoże:
UWAGA! Link do strony Office Microsoft - znajdują się tam informacje na temat tabel w Wordzie:
a. bierzesz komórkę, naciskasz funkcja, wpisujesz =258*30, w komórce pokaże ci się tego wynik
b. można także policzyć średnią oraz policzyć ile liczb się znajduje.
Może to ci pomoże:
UWAGA! Link do strony Office Microsoft - znajdują się tam informacje na temat tabel w Wordzie:
-
- Użytkownik
- Posty: 459
- Rejestracja: 16 wrz 2008, o 20:50
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: gradowa
- Podziękował: 357 razy
word- formuły
Tabla->formuła->funkcja->(min,max, sum.....)------ (Word 2003)--Czy mógłby ktoś mi powiedziec do czego to słuzy??Jak to mozna zastosowac??