witam.
dostałem dość trudne zadanie do rozwiązania, i nie wiem zbytnio jak to wykonać, mianowicie muszę wykonać algorytm obwodu prostokąta z warunkiem wracającym do góry. Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć na czym to ma polegać?
Algorytm obwodu prostokąta z warunkiem wracającym do góry.
-
- Użytkownik
- Posty: 2278
- Rejestracja: 11 kwie 2007, o 18:49
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
- Podziękował: 41 razy
- Pomógł: 602 razy
Algorytm obwodu prostokąta z warunkiem wracającym do góry.
chodzi o co takiego:
1. Podaj a
2. Podaj b
3. P=a*b;
4. Wypisz P
5. Czy chcesz liczyć jeszcze raz
6. N-koniec T- wróć do 1.
jeżeli o to, to moge zapisać za pomoca schematu blokowego, jeżeli nie, to powiedz o co dokładnie chodzi z tym powrotem
1. Podaj a
2. Podaj b
3. P=a*b;
4. Wypisz P
5. Czy chcesz liczyć jeszcze raz
6. N-koniec T- wróć do 1.
jeżeli o to, to moge zapisać za pomoca schematu blokowego, jeżeli nie, to powiedz o co dokładnie chodzi z tym powrotem
- kadiii
- Użytkownik
- Posty: 642
- Rejestracja: 20 gru 2005, o 21:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Pomógł: 130 razy
Algorytm obwodu prostokąta z warunkiem wracającym do góry.
algorytm obwodu prostokąta
P=a*b;
Wiem,wiem pomyłka z pośpiechu A co do zadania to rzeczywiście warto by powiedziec o co ci chodzi z tym powrotem(choć można przypuszczać, że natkoza dobrze to wydedukowała).
- Dedemonn
- Użytkownik
- Posty: 689
- Rejestracja: 21 lut 2007, o 19:40
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Z kompa
- Podziękował: 26 razy
- Pomógł: 137 razy
Algorytm obwodu prostokąta z warunkiem wracającym do góry.
Dla mnie brzmi jak jakieś zaawansowane zagadnienie matematyczne! Sam autor przecież zaznaczył, że "dostałem dość trudne zadanie" ! :-]