Klasa macierz - program C++

kozuchna
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 7 cze 2009, o 20:32
Płeć: Kobieta

Klasa macierz - program C++

Post autor: kozuchna »

Potrzebuje pomocy
program do napisania "na wczoraj" i we wtorek musze go oddać, ktoś pomoże?

Utworzyć klasę macierz. W konstruktorze należy przydzielać dynamicznie pamięć na macierz, a w destruktorze ją zwalniać. Przeciążyć operator +,=. Klasa ma zawierać metody umożliwiające zapis i odczyt macierzy z pliku tekstowego, wyświetlenie macierzy na ekranie oraz metodę obliczającą normę \(\displaystyle{ ||A||_{1 \infty } = max_{i,j=1,2,...,n} |a_{ij}|}\) macierzy. Zademonstrować działanie tych elementów w przykładowym programie.
Awatar użytkownika
argv
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 569
Rejestracja: 27 maja 2009, o 01:27
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 51 razy
Pomógł: 66 razy

Klasa macierz - program C++

Post autor: argv »

Spójrz tu:


I pierwszy odnosnik z brzegu
ODPOWIEDZ