Proszę o poprawienie programu.Treść zadania: Zainicjuj tablicę, a następnie przekopiuj jej zawartość do dwóch innych tablic.Użyj funkcji, wykorzystującej notację wskaźnikową.
Kod: Zaznacz cały
#include <stdio.h>
#include <conio.h>
void kopiowanie_tablica(int *tab1, int *tab2, int rozmiar)
{
for(int i=0; i<rozmiar; ++i)
{
tab2[i]=tab1[i];
}
}
void drukuj(int *tab, int rozmiar)
{
for(int i=0; i<rozmiar; ++i)
{
printf("Element [ %d ]: %d
", i, tab[i]);
}
}
int main(void)
{
int i, rozmiar;
int tablica1[rozmiar];
int tablica2[rozmiar];
int r;
printf("Podaj ilu elementowe maja byc tablice!! :");
scanf("%d", &rozmiar);
printf("
A teraz podaj elementy pierwszej tablicy:
");
for(i=0; i<rozmiar; ++i)
{
scanf("%d", &tablica1[i]);
}
printf("Kopiujemy tablice 1 do 2
");
kopiowanie_tablica(tablica1, tablica2, rozmiar);
printf("tablica 1
");
drukuj(tablica1, rozmiar);
printf("Tablica 2
");
drukuj(tablica2, rozmiar);
getche();
return 0;
}