plik.htm
Kod: Zaznacz cały
<html>
<head>
</head>
<body>
<form action="plik.php" method="POST" ENCTYPE="multipart/form-data">
<input type="file" name="plik"/><br>
<input type="submit" value="Wyslij plik"/>
</form>
</body>
</html>
plik.php
Kod: Zaznacz cały
<html>
<head>
</head>
<body>
<?php
$rozmiar_maksymalny = 1024*1024; // to jest 2mb
if(is_uploaded_file($_FILES['plik']['tmp_name']))
{
if($_FILES['plik']['size'] > $rozmiar_maksymalny)
{
echo "Blad ! Plik jest za duzy, pamietaj plik moze miec jedynie 2mb";
}
else
{
echo 'Odebrano plik o nazwie: '.$_FILES['plik']['name'].'<br>';
if(isset($_FILES['plik']['type']))
{
echo "Typ pliku: " .$_FILES['plik']['type'].'<br>';
}
move_uploaded_file($_FILES['plik']['tmp_name'], $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/pliki/'.$_FILES['plik']['name']);
}
else
{
echo "Wystapil blad!";
}
}
?>
</body>
</html>