Wypełnienie tablicy

macieja92

Wypełnienie tablicy

Post autor: macieja92 »

Witam, chce napisać program na wypełnienie tablicy liczbami 1 0 1 0 na przemian, jak w poprzednim temacie pisze i ciągle błedy, jak ktoś może niech pomoże : ) w C++
matshadow
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 941
Rejestracja: 17 gru 2007, o 21:48
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kingdom Hearts
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 222 razy

Wypełnienie tablicy

Post autor: matshadow »

no to dwie pętle

Kod: Zaznacz cały

for(int i=0;i<n;i+=2) tab[i]=1;
for(int i=1;i<n;i+=2) tab[i]=0;
macieja92

Wypełnienie tablicy

Post autor: macieja92 »

z poleceniem wyswietlania ich, ze wyswietla 1 0 1 0 1 0 1 0
soku11
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6607
Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 119 razy
Pomógł: 1823 razy

Wypełnienie tablicy

Post autor: soku11 »

Kod: Zaznacz cały

  static const int n=10;
  int tab[n];

  for(int i=0;i<n;i+=2)
    tab[i]=1;
  for(int i=1;i<n;i+=2)
    tab[i]=0;

  for(int i=0;i<n;++i)
    std::cout<<tab[i]<<" ";
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ