C++ Tablice. Prosba o program.

matinho10
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 20 maja 2009, o 15:03
Płeć: Mężczyzna

C++ Tablice. Prosba o program.

Post autor: matinho10 »

Wczytaj do tablicy podawane przez użytkownika oceny ze sprawdzianu
Na początku użytkownik musi podać ilość ocen.
Wypisz tablicę i podaj najgorszą ocenę ze sprawdzianu


Bardzo proszę jeśli to możliwe o pomoc w napisaniu tego programu. Myślę że dla was to żaden problem. Swojego programu nie wrzuce bo nic mi nie wychodzi. Z programowania szczerze mówiąc jestem kompletnym laikiem.
Awatar użytkownika
czeslaw
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2156
Rejestracja: 5 paź 2008, o 22:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Politechnika Wrocławska
Podziękował: 44 razy
Pomógł: 317 razy

C++ Tablice. Prosba o program.

Post autor: czeslaw »

A ile płacisz?
mnij
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 223
Rejestracja: 18 lis 2008, o 16:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: KrK
Podziękował: 10 razy
Pomógł: 3 razy

C++ Tablice. Prosba o program.

Post autor: mnij »

czeslaw pisze:A ile płacisz?
beka xD
Moraxus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 223
Rejestracja: 23 lis 2008, o 18:10
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 79 razy

C++ Tablice. Prosba o program.

Post autor: Moraxus »

Kod: Zaznacz cały

#include <iostream>
using namespace std;

int main(){
    int *oceny, ilosc;
    cin>>ilosc;
    oceny=new int[ilosc];
    for(int i=0;i<ilosc;i++)
        cin>>oceny[i];

    for(int i=0;i<ilosc;i++)
        cout<<oceny[i]<<;

    cout<<endl;

    int najgorsza=oceny[0];
    for(int i=1;i<ilosc;i++)
        if(oceny[i]<najgorsza)
            najgorsza=oceny[i];

    cout<<"Najgorsza ocena: "<<najgorsza<<endl;

    return 0;
}
Nie sprawdzałem czy działa.
ODPOWIEDZ