Program tworzący folder we wskazanej ścieżce

Awatar użytkownika
eaglefly
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 52
Rejestracja: 25 mar 2008, o 22:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wołomin
Podziękował: 16 razy

Program tworzący folder we wskazanej ścieżce

Post autor: eaglefly »

Program powinien tworzyć nowy folder o wskazanej nazwie username we wskazanej ścieżce directory. Nie wiem już o co tutaj może chodzić. Po dodaniu

Kod: Zaznacz cały

printf("%s", directory)
program wyświetla coś takiego

Kod: Zaznacz cały

/newfolder
. Co tutaj źle zrobiłem? Dlaczego nie wyświetla mi się cała ścieżka?

Kod: Zaznacz cały

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <sys/stat.h>
#include <unistd.h>
#define MAXDATA (512)

int cr_folders(char *directory, char *username){

int max=MAXDATA;
int i,j;
directory=(char *)malloc(MAXDATA);
  
    i=j=0;
  while(*(directory + i)!='\0')
    i++;
  while((*(directory + i++)= *(username +j++))!='\0')
    ;
  mkdir(directory,S_IRUSR);
    printf("%s", directory);
free(directory);
return 0;
}

int main(void){
  cr_folders("/home/mateusz/Test","/newfolder");
return 0;
}
ODPOWIEDZ