Zadanie w C++

olgazwolak
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 3 mar 2009, o 11:12
Płeć: Kobieta

Zadanie w C++

Post autor: olgazwolak »

mam napisac program w C++. pomóżcie
Oblicz an oraz bn, gdzie
(
an+1 = −an − 2bn,
an+1 = an + bn.
a0 i b0 maja zostac podane przez uzytkownika.
Dumel
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2000
Rejestracja: 19 lut 2008, o 17:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Stare Pole/Kraków
Podziękował: 60 razy
Pomógł: 202 razy

Zadanie w C++

Post autor: Dumel »

olgazwolak pisze: an+1 = −an − 2bn,
an+1 = an + bn.
zapisz to w Latexie bo raz ze beznadziejnie sie to czyta (dobrze że jest krótkie) a dwa że przycytowany fragment jest nielogiczny (moze miało być \(\displaystyle{ b_{n+1}}\) w pierwszym lub drugim równaniu)
ODPOWIEDZ