[Excel] Wynik w sekundach

Awatar użytkownika
Raq
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 35
Rejestracja: 23 wrz 2004, o 19:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Brzozów
Podziękował: 5 razy

[Excel] Wynik w sekundach

Post autor: Raq »

Co zrobić, jeżeli mam w excelu wynik w sekundach a chcę zamienić to na:

Kod: Zaznacz cały

ll[lat] dd[dni] xx[godzin] yy[minut] vv[sekund]
Z góry dziękuję.
Awatar użytkownika
kadiii
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 642
Rejestracja: 20 gru 2005, o 21:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Pomógł: 130 razy

[Excel] Wynik w sekundach

Post autor: kadiii »

Najlatwiej zrobic to majac 10 komorek, 5 pomocniczych i 5 z wynikami. I w wyniku dla sekund masz =IF(A2>59;MOD(A2;60);A2) jesli oczywiscie sekundowy wynik masz w A2.Kopjujesz to wszystko dla wynikow zmieniajac oczywiscie wartosci liczbowe(dni,lata). W komorkach pomocniczych wynikiem jest np. =INT(A2/60) i kopjujesz to do konca.W komorkach x3 uzyskujesz wyniki. Mam nadzeje , ze da sie to zrozumiec jesli nie, to prosze pytac.
Sekundy Minuty

tu wpisujesz =INT(A2/60) 59;MOD(A2;60);A2) =IF(B2>59;MOD(B2;60);B2)
Awatar użytkownika
Raq
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 35
Rejestracja: 23 wrz 2004, o 19:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Brzozów
Podziękował: 5 razy

[Excel] Wynik w sekundach

Post autor: Raq »

kadiii pisze:prosze pytac.
chyba miałeś napisać 'czytać' :P... Powoli chyba zrozumiem. Grasz w OGame?

[Prawie gotowy - tyle że wynik jeszcze w sekundach]
ODPOWIEDZ