[php] Dodawanie i zamiana tekstu w plikach

Najarany
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 11 sty 2009, o 15:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: pl.
Podziękował: 3 razy

[php] Dodawanie i zamiana tekstu w plikach

Post autor: Najarany »

Witam. Mam pewien problem przy dodawaniu tekstu do plików. Poniżej kod:

panelik.txt:

Kod: Zaznacz cały

<?php
function panelsys()
{
  function bla()
{
echo '
<form action="" method="post">
Nick:<br>
<input type="text" name="login" size="40">
<br>Tresc:<br>
<textarea name="tresc" cols="55" rows="7" wrap="virtual"></textarea><br>
<br>Potwierdzenie (by potwierdzic wysylanie wpisz tajne haslo):<br>
<input type="password" name="passlo" size="40">
<input type="submit" value="Wyslij">
</form>';
}
function flak()
{
$f1 = "dziala.txt";
$f2 = "archiwum.txt";
 function zamien($f1, $f2){ //$f1- dziala $f2-archiwum
$uchwyt=fopen($f1, "r");
$data= fread($uchwyt, filesize($f1));
fclose($uchwyt);
$uchwyt=fopen($f2, "w");
fwrite($uchwyt, $data);
fclose($uchwyt);
$data=date("d.m.Y");
$data2=date("H:i");
$data.="<p align=\"left\"><small>Ostatnia aktualizacja: ".$data.", ".$data2." <b>".$_POST['nick']."</b></small></p><br><br> ".$_POST['tresc']." <br>";
$uchwyt=fopen($f1, "w");
fwrite($uchwyt, $data);
fclose($uchwyt);
echo 'wpisano';
}
zamien('dziala5.txt', 'archiwum.txt');
if(!$_POST['nick'] || !$_POST['tresc'] || !$_POST['t4jn3']){
echo '';
}else if($_POST['t4jn3'] == 'ch00jem00je'){
zamien('dziala5.txt', 'archiwum.txt');
}
else if($_POST['t4jn3'] != 'ch00jem00je'){
echo 'Spadaj ciulu';
}
  }
bla();
flak();
}
panelsys();

?>
Mój problem polega na tym, że przed tekstem "Ostatnia aktualizacja..." wyświetla mi się data (czego ja nie chcę, rzecz jasna). Wygląda to mniej więcej tak:
12.01.2009

Ostatnia aktualizacja: 12.01.2009, 08:49


3




Archiwum
12.01.2009

Ostatnia aktualizacja: 12.01.2009, 08:49


2
Tych zaznaczonych kursywą NIE chcę mieć. Pozdrawiam.
Najarany
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 11 sty 2009, o 15:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: pl.
Podziękował: 3 razy

[php] Dodawanie i zamiana tekstu w plikach

Post autor: Najarany »

Dobra, poprawiłem. Do zamknięcia.
ODPOWIEDZ