Kod: Zaznacz cały
#include <stdio.h>
void wielkanoc( int rok, int dn, int ms)
{ /*kozystajac z Metoda Meeusa wyznaczam dzien i miesiac w jakim wypadnie wielkanoc*/
/*w zadanym roku.*/
int a,b,c,d,e,f,g,h,i,k,l,m,p;
int dzien,miesiac;
a=rok%19;
b=rok/100;
c=rok%100;
d=b/4;
e=b%4;
f=(b+8)/25;
g=(b-f+1)/3;
h=(19*a+b-d-g+15)%30;
i=c/4;
k=c%4;
l=(32+2*e+2*i-h-k)%7;
m=(a+11*h+22*l)/451;
p=(h+l-7*m+114)%31;
dzien=p+1;
miesiac=(h+l-7*m+114)/p;
dn=dzien;
ms=miesiac;
}
int main( void){
int rok;
int swieta[23];
printf("podaj rok
");
scanf("%d",&rok);
wielkanoc(rok, swieta[0], swieta[1]);
printf("%d.%d", swieta[0], swieta[1]);
getchar();
system("pause");
return 0;
}