Dowodzenie wektory

Ruch prostoliniowy, po okręgu, krzywoliniowy. rzuty. Praca, energia i moc. Zasady zachowania.
retajd
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 4 lis 2020, o 23:55
Płeć: Mężczyzna
wiek: 19
Lokalizacja: krakow
Podziękował: 2 razy

Dowodzenie wektory

Post autor: retajd »

Mam problem z takim zad, za kazda pomoc dziekuję.

Dowieść, że wektor \(\displaystyle{ \vec{a} }\) zdefiniowany jako:
\(\displaystyle{ \vec{a} = \vec{i}a_{x} + \vec{j} a_{y} + \vec{k} a_{z} }\)
ma składowe skalarne dane następującymi wyrażeniami:
\(\displaystyle{ a_{x} = \vec{i} * \vec{a} }\) , \(\displaystyle{ a_{y} = \vec{j} * \vec{a} }\), \(\displaystyle{ a_{z} = \vec{k} * \vec{a} }\)
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22211
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3755 razy

Re: Dowodzenie wektory

Post autor: a4karo »

Pomóż wektor przez wersory
ODPOWIEDZ