Cząstka materialna - znajdź czas

Ruch prostoliniowy, po okręgu, krzywoliniowy. rzuty. Praca, energia i moc. Zasady zachowania.
MBNS
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 3 kwie 2020, o 13:17
Płeć: Mężczyzna
wiek: 23
Podziękował: 1 raz

Cząstka materialna - znajdź czas

Post autor: MBNS »

Cząstka materialna porusza się po okręgu o promieniu \(\displaystyle{ ρ = 1 m}\) ze stałą prędkością kątową \(\displaystyle{ ω =2π }\) rad/s . Znaleźć czas \(\displaystyle{ ˆ t}\) po którym położenie kątowe cząstki \(\displaystyle{ ϑ = ωt}\) będzie równe \(\displaystyle{ 2π /8 rad}\) . Narysować dla tej wartości kąta wektory \(\displaystyle{ , \vec{r} , \vec{v} , \vec{a} }\) .
Ostatnio zmieniony 3 kwie 2020, o 19:37 przez MBNS, łącznie zmieniany 2 razy.
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22172
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3748 razy

Re: Cząstka materialna - znajdź czas

Post autor: a4karo »

Zdecyduj się, czy `\omega=\pi` czy `\omega=2\pi`, bo oba na raz nie mogą zachodzić
MBNS
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 3 kwie 2020, o 13:17
Płeć: Mężczyzna
wiek: 23
Podziękował: 1 raz

Re: Cząstka materialna - znajdź czas

Post autor: MBNS »

Poprawione!
ODPOWIEDZ