Dynamika ciała sztywnego - obrót względem stałej osi

Ruch prostoliniowy, po okręgu, krzywoliniowy. rzuty. Praca, energia i moc. Zasady zachowania.
Michaal1997
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 22 sie 2019, o 00:32
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ciechanów
Podziękował: 2 razy

Dynamika ciała sztywnego - obrót względem stałej osi

Post autor: Michaal1997 »

Cześć mam problem z poniższym zadaniem
Jednorodny prostopadłościan o bokach \(\displaystyle{ a=b=0,1m, c=0,2m}\) i masie \(\displaystyle{ m=10kg}\) obraca sie względem osi pokrywającej się z przekątną, ze stałą prędkością kątową \(\displaystyle{ ɷ=10rad/s.}\) Wyznaczyć reakcje dynamiczne w łożyskach, jeśli są one umieszczone w narożnikach prostopadłościanu.
Z góry dziękuję za pomoc :)
Ostatnio zmieniony 6 gru 2019, o 22:48 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Używaj LaTeXa do wszystkich wyrażeń matematycznych.
ODPOWIEDZ