zadanie - znów kinematyka
-
- Użytkownik
- Posty: 50
- Rejestracja: 15 paź 2006, o 23:26
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Pajęczno
- Podziękował: 9 razy
- Pomógł: 1 raz
zadanie - znów kinematyka
odległości między dwoma miastami wynosi 300 km. z kazdego z nich w tej samej chwili wyrusza pociąg w strone druiego. jakie drogi przebedą pociagi do chwili spotkania, jesli ich szybkosc wynosza V1 = 100 km/h V2 = 50 km/h ?
-
- Użytkownik
- Posty: 399
- Rejestracja: 24 gru 2006, o 11:16
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 28 razy
- Pomógł: 82 razy
zadanie - znów kinematyka
\(\displaystyle{ s=s_1 +s_2\\t_1 = t_2}\)
\(\displaystyle{ \frac{s_1}{v_1}=\frac{s_2}{v_2}}\)
Wyliczasz którąś drogę i podstawiasz do odpowiedniego wzoru.
\(\displaystyle{ \frac{s_1}{v_1}=\frac{s_2}{v_2}}\)
Wyliczasz którąś drogę i podstawiasz do odpowiedniego wzoru.