wyliczyć całkę równania drogi

Ruch prostoliniowy, po okręgu, krzywoliniowy. rzuty. Praca, energia i moc. Zasady zachowania.
kuligr
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 28 lis 2009, o 17:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Rzeszów

wyliczyć całkę równania drogi

Post autor: kuligr »

Prosiłbym o wyliczenie tej całki równania drogi:)


\(\displaystyle{ S(t)=\int_{0}^{t} v(\tau)d\tau}\)

\(\displaystyle{ S(t)=\int_{0}^{t} 2 \sqrt{1+ 16^{2} } d\tau}\)
bayo84
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 564
Rejestracja: 30 lip 2009, o 09:13
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 122 razy

wyliczyć całkę równania drogi

Post autor: bayo84 »

\(\displaystyle{ S(t) = [2 \sqrt{1+16^2} \cdot \tau}] ^{t} _{0} = 2 \sqrt{1+16^2} \cdot t}\)
ODPOWIEDZ