Póprzewodnik

Budowa atomu. Promieniotwórczość i rozpady atomowe. Reakcje jądrowe. Fizyka ciała stałego. Zjawiska kwantowe i mechanika kwantowa.
kama25
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 33
Rejestracja: 18 cze 2018, o 20:33
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 2 razy

Póprzewodnik

Post autor: kama25 »

Wykazać, że dla półprzewodnika domieszkowanego koncentracja elektronów i dziur spełnia następujące związki: \(\displaystyle{ n = n_i \exp \frac{\mu - \mu_i}{kT}}\), \(\displaystyle{ p = n_i \exp \frac{ \mu_i- \mu}{kT}}\) oraz \(\displaystyle{ n \cdot p =n_i^2}\), gdzie \(\displaystyle{ \mu_i , \mu}\) to równowagowe poziomy Fermiego dla półprzewodnika samoistnego i domieszkowanego.

Dodano po 1 dniu 19 godzinach 6 minutach 6 sekundach:
Czy ktoś może mi pomóc z tym zadaniem?
ODPOWIEDZ