elektrostatyka
-
- Użytkownik
- Posty: 41
- Rejestracja: 27 sty 2008, o 10:56
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Miasto
- Pomógł: 1 raz
elektrostatyka
wydaje mi się, że 3 (gdy połączymy szeregowo) i 1/3 gdy połączymy równolegle, zadanie wygląda na łatwe, ale może się mylę
-
- Użytkownik
- Posty: 19
- Rejestracja: 15 lis 2008, o 17:26
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: K-Pax
- Pomógł: 4 razy
elektrostatyka
Równolegle \(\displaystyle{ 3 \mu F}\)
Szeregowo \(\displaystyle{ \frac{1}{3} \mu F}\)
Mieszane \(\displaystyle{ \frac{2}{3} \mu F}\)
Szeregowo \(\displaystyle{ \frac{1}{3} \mu F}\)
Mieszane \(\displaystyle{ \frac{2}{3} \mu F}\)