Oblicz pojemność zastępczą na zaciskach \(\displaystyle{ AD}\) i \(\displaystyle{ AC}\).
Pojemnośc zastępcza na zaciskach
-
- Użytkownik
- Posty: 64
- Rejestracja: 18 lis 2017, o 12:16
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bielany
- Podziękował: 8 razy
Pojemnośc zastępcza na zaciskach
Ostatnio zmieniony 7 cze 2019, o 10:55 przez AiDi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Powód: Poprawa wiadomości.
- kerajs
- Użytkownik
- Posty: 8581
- Rejestracja: 17 maja 2013, o 10:23
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 307 razy
- Pomógł: 3349 razy
Pojemnośc zastępcza na zaciskach
\(\displaystyle{ C_{AB}=C_1+C_2+ \frac{1}{ \frac{1}{C_3}+\frac{1}{C_4}+\frac{1}{C_5} }}\)
\(\displaystyle{ C_{CD}=C_3+ \frac{1}{ \frac{1}{C_4}+\frac{1}{C_1+C_2}+\frac{1}{C_5} }}\)
\(\displaystyle{ C_{CD}=C_3+ \frac{1}{ \frac{1}{C_4}+\frac{1}{C_1+C_2}+\frac{1}{C_5} }}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 64
- Rejestracja: 18 lis 2017, o 12:16
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bielany
- Podziękował: 8 razy
- kerajs
- Użytkownik
- Posty: 8581
- Rejestracja: 17 maja 2013, o 10:23
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 307 razy
- Pomógł: 3349 razy
Pojemnośc zastępcza na zaciskach
Faktycznie, jak założyłem okulary to teraz widzę.
\(\displaystyle{ C_{AC}=C_4+ \frac{1}{ \frac{1}{C_1+C_2} +\frac{1}{C_5}+\frac{1}{C_3}}}\)
\(\displaystyle{ C_{AD}= \frac{1}{ \frac{1}{C_4}+\frac{1}{C_3}} +\frac{1}{ \frac{1}{C_1+C_2} +\frac{1}{C_5}}}\)
\(\displaystyle{ C_{AC}=C_4+ \frac{1}{ \frac{1}{C_1+C_2} +\frac{1}{C_5}+\frac{1}{C_3}}}\)
\(\displaystyle{ C_{AD}= \frac{1}{ \frac{1}{C_4}+\frac{1}{C_3}} +\frac{1}{ \frac{1}{C_1+C_2} +\frac{1}{C_5}}}\)