Napięcie indukcyjne

Pole elektryczne i elektrostatyczne. Oddziaływania magnetyczne i siła elektrodynamiczna. Prąd stały i prąd zmienny.
Kamcia_Pancia
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 11 kwie 2011, o 21:39
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Toruń
Podziękował: 2 razy

Napięcie indukcyjne

Post autor: Kamcia_Pancia »

Jaka jest indukcyjność jeżeli napięcie jest równa 4V prąd przebiega w t= 2s a SEM= 2?
leonek74
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 193
Rejestracja: 2 sty 2011, o 18:32
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 16 razy

Napięcie indukcyjne

Post autor: leonek74 »

\(\displaystyle{ L= -\frac{\xi \cdot dt}{dI}}\)
ODPOWIEDZ