Niepewność pomiarowa

Pole elektryczne i elektrostatyczne. Oddziaływania magnetyczne i siła elektrodynamiczna. Prąd stały i prąd zmienny.
momox
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 23 maja 2011, o 16:38
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: poznan
Podziękował: 2 razy

Niepewność pomiarowa

Post autor: momox »

Witam,
jak obliczyć niepewność standardową \(\displaystyle{ u(I)}\) i \(\displaystyle{ u(U)}\) z niepewności maksymalnej pomiaru natężenia prądu i napięcia
\(\displaystyle{ \frac{ \Delta I}{ \sqrt{3} }\\ \\ \frac{ \Delta U}{ \sqrt{3} }}\)
Ostatnio zmieniony 16 cze 2011, o 20:17 przez Chromosom, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: "gdzie [latex]\wedge[/latex] to delta" - nie, \wedge to nie jest delta tylko symbol koniunkcji - symbol delty to \Delta
ODPOWIEDZ