Cu(OH)2 + H2SiO3 = CuSiO3 + 2 H2O Czy reakcja zajdzie?

AdamPacewicz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 22 lis 2006, o 15:32
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Olsztyn
Pomógł: 3 razy

Cu(OH)2 + H2SiO3 = CuSiO3 + 2 H2O Czy reakcja zajdzie?

Post autor: AdamPacewicz »

Czy reakcja

Cu(OH)2 + H2SiO3 = CuSiO3 (osad) + 2 H2O

wystąpi, skoro subtraty są osadami?
roger_biezanow
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 38
Rejestracja: 8 gru 2007, o 10:23
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: biezanow
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 3 razy

Cu(OH)2 + H2SiO3 = CuSiO3 + 2 H2O Czy reakcja zajdzie?

Post autor: roger_biezanow »

Moim zdaniem 2 osady ze soba reagowac nie beda...
ODPOWIEDZ