Palone drewno, metanal i wędzenie.

Julia_89
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 11 wrz 2007, o 17:40
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: białystok
Podziękował: 8 razy

Palone drewno, metanal i wędzenie.

Post autor: Julia_89 »

dym palonego drewna zawiera m.in. metanal. wyjaśnij dlaczego wędzone w nim produkty spożywcze zachowują trwałość dłużej niż surowe.

jeśli KTOŚ WIE O C CHODZI TO BARDZO ładnie PROSZĘ O POMOC:)
Ostatnio zmieniony 11 lis 2007, o 19:17 przez Julia_89, łącznie zmieniany 1 raz.
Mr_Saturday
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 11 lis 2007, o 19:08
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 1 raz

Palone drewno, metanal i wędzenie.

Post autor: Mr_Saturday »

metanal ma silne właściwości bakteriobójcze, więc zapobiega procesowi psucia się mięsa.
ODPOWIEDZ