Parametry termodynamiczne

kinga120
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 25 maja 2018, o 08:29
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 1 raz

Parametry termodynamiczne

Post autor: kinga120 »

Stężenie roztworu RNAzy wynosi \(\displaystyle{ 2mM}\). Ułamki molowe białka w stanie rozwiniętym wynoszą \(\displaystyle{ 0,00255}\) (\(\displaystyle{ 50^\circ C}\)) i \(\displaystyle{ 0,14}\) (\(\displaystyle{ 100^\circ C}\)). Podczas denaturacji termicznej występuje tylko forma natywna i zdenaturowana, więc ułamek molowy białka zwiniętego wynosi \(\displaystyle{ 1}\)-ułamek białka rozwiniętego.
Oblicz zmianę entalpii, entropii i czynnik entropowy procesu rozwijania.
Załóż, że te parametry są niezależne od temperatury.
Ostatnio zmieniony 4 sty 2019, o 22:33 przez AiDi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Wartości wielkości fizycznych zapisujemy z użyciem LateXa.
ODPOWIEDZ