Technologia chemiczna

qualcuno
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 4 wrz 2014, o 17:05
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: krk

Technologia chemiczna

Post autor: qualcuno »

1.Oblicz zdolnosc produkcyjna instalacji otrzymywania NO przy załozeniu ze pracuje w sposob ciagly. W macru 2014 do produkcji NO zuzyto 1,6*10^12 amoniaki i tlen w ilosci stechiometrycznej. Wydajnosc na poziomie 62%, warunki normalne.
2.Oblicz mase soli poprzez zmieszanie 1,5t H3PO4 o stężeniu 0,7mol/dm^3 i d=1,12g/cm^3 z 1,5 tony mleka wapiennego o d=1,73g/cm^3 i Cp=6,2%
3.Podaj skład % mieszanki wyjściowej do otrzymywania amfoterycznego wodorotlenku miedzi (II) przy załozeniach :
-10% nadmiar soli miedzi (II)
-uzycie mocnego wodorotlenku o steż min 65%
-mase wodorotlenku generuje poj. 1000l reaktora wpełnionego w 75-93%.

Bardzo pilnie proszę o pomoc
ODPOWIEDZ