\(\displaystyle{ V_{f}=0,7 \cdot \frac{A \cdot L(pH-6,2)( t_{ww}+50)(1+0,206 \cdot T) }{10 \cdot d_{śr} \cdot \ln \frac{ M_{n0} }{ M_{nL}} \cdot M_{n0}^{0,72} \cdot e^{kat } }}\)
Tak, ten wzór wygląda strasznie . Ale czy ktoś się z nim kiedyś spotkał i wie czym jest "e" i czy przyjmuje się jakąś jego wartość czy oblicza?
Odmanganianie wody- wzór na prędkość filtracji.
Odmanganianie wody- wzór na prędkość filtracji.
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2013, o 13:11 przez Vardamir, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd. Symbol mnożenia to \cdot.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd. Symbol mnożenia to \cdot.