Witam,
mam kolejny problem :/
Skład białej magnezji można przedstawić wzorem:
\(\displaystyle{ 3MgCO_{2} \cdot Mg(OH)_{2} \cdot H_{2} O}\)
Ułóż równanie reakcji rozpuszczania białej magnezji w kwasie azotowym.
Biała magnezja
-
- Użytkownik
- Posty: 15
- Rejestracja: 15 mar 2011, o 19:51
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Gryfino
Biała magnezja
Ostatnio zmieniony 8 paź 2012, o 11:48 przez MichalPWr, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Znak mnożenia to "\cdot".
Powód: Poprawa wiadomości. Znak mnożenia to "\cdot".