stęzenie jonów, a iloczyn rozpuszczalności
-
- Użytkownik
- Posty: 42
- Rejestracja: 30 lis 2010, o 17:53
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Grudziądz
- Podziękował: 1 raz
stęzenie jonów, a iloczyn rozpuszczalności
Oblicz maksymalne stężenie jonów baru, jakie można uzyskać przez rozpuszczenie siarczanu baru w 0,002 molowym roztworze siarczanu (VI). Iloczyn rozpuszcalności wynosi. 1,1 * 10^{-10}
- Inkwizytor
- Użytkownik
- Posty: 4105
- Rejestracja: 16 maja 2009, o 15:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 428 razy
stęzenie jonów, a iloczyn rozpuszczalności
Wzór na siarczan (VI) baru znasz?
Wzór na iloczyn rozpuszczalności znasz?
Wzór na iloczyn rozpuszczalności znasz?
stęzenie jonów, a iloczyn rozpuszczalności
\(\displaystyle{ \left[ Ba ^{2+} \right] \cdot \left[ SO _{4} ^{2-}\right] = Ir}\)
\(\displaystyle{ \left[ Ba ^{2+} \right] \cdot \left[ c _{1} + \left[ Ba ^{2+} \right] \right] = Ir}\)
\(\displaystyle{ \left[ Ba ^{2+} \right] \cdot \left[ c _{1} + \left[ Ba ^{2+} \right] \right] = Ir}\)