kinetyka chemiczna

uszaty91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 80
Rejestracja: 30 paź 2010, o 13:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zagłębie Dąbrowskie
Podziękował: 5 razy

kinetyka chemiczna

Post autor: uszaty91 »

Cześć mam takie dwa pytania:

1.
Wyznaczyć rząd reakcji \(\displaystyle{ 2I^- + S_2O_8^{2-} = 2SO_4^{2-} + I_2}\)
a) ze względu na \(\displaystyle{ I^-}\)
b) ze względu na \(\displaystyle{ S_2O_8^{2-}}\)
b) ze względu na wszystkie substancje.

2. Wyznacz Energię aktywacji jeśli
\(\displaystyle{ T_1=10 ^\circ C}\) \(\displaystyle{ k_1 = 5}\)
\(\displaystyle{ T_1=20 ^\circ C}\) \(\displaystyle{ k_1 = 20}\)

Prosiłbym o odpowiedź do nich, albo w drugim wzór chociaż.

W sumie w pierwszym wydaje mi się ze będzie
a - 2, b - 1, c - 3?
ODPOWIEDZ