oblicz sklad procentowy caso4
-
- Użytkownik
- Posty: 3424
- Rejestracja: 30 sie 2006, o 14:36
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Szczecin
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 476 razy
oblicz sklad procentowy caso4
liczysz jaka masa czasteczkowa ma kazdy pierwiastek chemiczny
i potem dzielisz jego mase przez masa Całego zwiazku
Ca= ... u
O= 4*16u=...
S= 32u
\(\displaystyle{ Ca : \frac{M_{Ca}}{M_{CaSO_4}}}\)
i potem dzielisz jego mase przez masa Całego zwiazku
Ca= ... u
O= 4*16u=...
S= 32u
\(\displaystyle{ Ca : \frac{M_{Ca}}{M_{CaSO_4}}}\)
- Inkwizytor
- Użytkownik
- Posty: 4105
- Rejestracja: 16 maja 2009, o 15:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 428 razy