Wzory tlenków - sprawdzenie

Koller
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 24 kwie 2006, o 16:32
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Myszków
Podziękował: 5 razy

Wzory tlenków - sprawdzenie

Post autor: Koller »

\(\displaystyle{ 4Cu + O_{2} = 2Cu_{2}O_{1}}\) Tlenek miedzi (I)
\(\displaystyle{ 4Fe + 3O_{2}=2Fe_{2}O_{3}}\) Tlenek żelaza (III)
\(\displaystyle{ 4Mn+3O_{2}= 2 Mn_{2}O_{3}}\) Tlenek manganu (III)
\(\displaystyle{ C + O_{2}= CO_{2}}\) Tlenek węgla (IV)
\(\displaystyle{ 4P + 5 O_{2} = 2P_{2}O_{5}}\) Tlenek fosforu (V)

Dobrze to zrobilem? Z gory dzieki ;]
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2006, o 18:19 przez Koller, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
PawelJan
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 971
Rejestracja: 18 sie 2005, o 12:11
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Oleszyce/Kraków
Pomógł: 209 razy

Wzory tlenków - sprawdzenie

Post autor: PawelJan »

Dobrze, tylko że indeksu 1 (pierwszy wzór, na końcu) zwyczajowo nie piszemy.
Koller
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 24 kwie 2006, o 16:32
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Myszków
Podziękował: 5 razy

Wzory tlenków - sprawdzenie

Post autor: Koller »

Dzieki chlopie - wreszcie mi wyszlo - jestem z siebie zadowolony :d Masz wielkie pomógł !!!!!!!
ODPOWIEDZ