Mam tutaj zadanie na 6 i proszę o odpowiedź , jak mam je wykonać .
Zad.1
Nazwij związki :
a)
*****************Br**Cl***H******
*****************|***|***|*****
*****H*-*C*=*C*-*C*-*C*-*C*-*H*
*********|***|***|***|***|*****
*********a**Ch3**Br**H***H*****
b)*****************|***|***|*****
*****H*-*C*=*C*-*C*-*C*-*C*-*H*
*********|***|***|***|***|*****
*********a**Ch3**Br**H***H*****
********H********F***a*******
********|********|***|******
****H*-*C*-*C*=*C*-*C*-*H**
********|***|***|***|******
********H***H**Br***H******
Zad.2********|********|***|******
****H*-*C*-*C*=*C*-*C*-*H**
********|***|***|***|******
********H***H**Br***H******
Napisz wzory strukturalne związków :
3,4-dibromo , 3-chloro , butin
Dziękuję za pomoc .