eten- równanie reakcji

miska
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 35
Rejestracja: 6 paź 2009, o 22:29
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: ggg
Podziękował: 2 razy

eten- równanie reakcji

Post autor: miska »

uzupełnij rownania reakcji :
a)CH2=CH2+H-Cl---->....

b).....+.....--------->CH2=CH2+I--I
Wo_Ja_Ann
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 10 lis 2009, o 14:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 1 raz

eten- równanie reakcji

Post autor: Wo_Ja_Ann »

a) \(\displaystyle{ H _{2}C = CH _{2} + HCl ----> H _{3}C - CH _{2}Cl}\)

b) \(\displaystyle{ C _{2}H _{4}Br _{2} + Zn ----> H _{2}C = CH _{2} + ZnBr _{2}}\)
ODPOWIEDZ