Skórka chleba - przyczyna jej twardości

Andachiel
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 107
Rejestracja: 30 gru 2008, o 13:13
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 1 raz

Skórka chleba - przyczyna jej twardości

Post autor: Andachiel »

Wyjaśnij dlaczego skórka chleba jest twarda ???

za odpowiedz serdecznie dziękuję
Awatar użytkownika
bereta
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 122
Rejestracja: 17 kwie 2009, o 13:30
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Bydgoszcz
Pomógł: 40 razy

Skórka chleba - przyczyna jej twardości

Post autor: bereta »

Odpowiedź znajdziesz w Wikipedii pod hasłem "chleb", gdzie zamieszczono informację, że "skórka chleba składa się głównie ze skarmelizowanej dekstryny".
Andachiel
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 107
Rejestracja: 30 gru 2008, o 13:13
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 1 raz

Skórka chleba - przyczyna jej twardości

Post autor: Andachiel »

dzieki temat wyczerpany )
ODPOWIEDZ