neutralizacja

Tinia
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 216
Rejestracja: 20 wrz 2006, o 16:43
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 14 razy
Pomógł: 2 razy

neutralizacja

Post autor: Tinia »

Jaką objetosc 1,00M \(\displaystyle{ H_{2}SO_{4}}\) należy odmierzyć aby zneutralizować \(\displaystyle{ 800cm_{3}}\) mocnej zasady o pOH= 2,270
grzesiek_re
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 13 gru 2006, o 12:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lublin

neutralizacja

Post autor: grzesiek_re »

-log[OH-]=2,270 z tego musisz wyliczyć stezenia janow OH-
nastepnie podstawiasz do wzoru
Vkwasu*Ckwasu/2=Vzasady*Czasady
koniec
ale podejrzewam ze da sie jeszcze innym sposobem to zrobic....
pozro
ODPOWIEDZ