ułamek

Sprawy techniczne; TeX, avatary, shoutbox, funkcje specjalne... O tym wszystkim tutaj.
robin5hood
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1676
Rejestracja: 2 kwie 2007, o 14:43
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 178 razy
Pomógł: 17 razy

ułamek

Post autor: robin5hood »

jak zapisać w latexie ułamek zeby w liczniku było 1 a w mianowniku \(\displaystyle{ \sqrt{2^{x-1}}}\)
Awatar użytkownika
Szemek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4819
Rejestracja: 10 paź 2006, o 23:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 43 razy
Pomógł: 1407 razy

ułamek

Post autor: Szemek »

Kod: Zaznacz cały

[tex]frac{1}{sqrt{2^{x-1}}}[/tex]
\(\displaystyle{ \frac{1}{\sqrt{2^{x-1}}}}\)
Awatar użytkownika
Lorek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7150
Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ruda Śląska
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1322 razy

ułamek

Post autor: Lorek »

robin5hood pisze:latexie
LaTeXu.
ODPOWIEDZ