Nowe oraz brakujące funkcjonalności na forum

Sprawy techniczne; TeX, avatary, shoutbox, funkcje specjalne... O tym wszystkim tutaj.
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Posty: 34281
Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 5203 razy

Re: Nowe oraz brakujące funkcjonalności na forum

Post autor: Jan Kraszewski »

mol_ksiazkowy pisze: 16 sie 2020, o 14:39Czy można więc tu coś zmienić (tj. na lepsze) ...? :?: :idea:
Nie.

JK
Elayne
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 926
Rejestracja: 24 paź 2011, o 01:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 75 razy
Pomógł: 274 razy

Re: Nowe oraz brakujące funkcjonalności na forum

Post autor: Elayne »

Drobna uwaga odnośnie loga. Na forum mamy np.: \(\displaystyle{ \LaTeX, \ \TeX.}\)
Powinno to wyglądać mniej więcej tak:\(\displaystyle{ \mathrm{\LaTeX}, \ \mathrm{\TeX}.}\)
Awatar użytkownika
mol_ksiazkowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11406
Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 3155 razy
Pomógł: 748 razy

Re: Nowe oraz brakujące funkcjonalności na forum

Post autor: mol_ksiazkowy »

mol_ksiazkowy pisze: ↑24 lut 2020, o 10:52
Matematyka porady i dyskusje, miliony postów, setki tysięcy tematów, dziesiątki naukowców. Pomożemy rozwiązać każde zadanie matematyczne.
czy nie lepiej aby to znikło....?
Zdecydowanie lepiej, ponieważ ten opis wprowadza w błąd, naukowców (aktywnych) to mamy najwyżej z dziesięciu, a jak ktoś przyjdzie z zadaniem na poziomie trochę powyżej OM czy nawet standardu na studiach, to już często nie uzyska odpowiedzi. No ale rozumiem, że to gatunek twórczości znany w rapie jako bragga.
Matematyka.pl powtórzone trzykrotnie...? ? ? > tło mogłoby być matematyczne ; itd.
Ukryta treść:    
Awatar użytkownika
kerajs
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8585
Rejestracja: 17 maja 2013, o 10:23
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 307 razy
Pomógł: 3351 razy

Re: Nowe oraz brakujące funkcjonalności na forum

Post autor: kerajs »

1. Przez pewien czas po zmianie serwera w Aktywne tematy pojawiały się także tematy z Kosza. Potem coś zrobiono i przestały być widoczne. Czy podobną sztuczkę można zrobić w Tematy bez odpowiedzi ?

2. Drukując tematy lub wiadomości wyrażenia w Latex są w postaci kodu (tak jak na podglądach wydruku). Czy można by poczarować aby podgląd wydruku, więc i wydruk zawierał normalne wyrażenia?

3. Czy są szanse na uruchomienie tagów img?
Awatar użytkownika
kerajs
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8585
Rejestracja: 17 maja 2013, o 10:23
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 307 razy
Pomógł: 3351 razy

Re: Nowe oraz brakujące funkcjonalności na forum

Post autor: kerajs »

\(\displaystyle{ \ \ \ \bigg\uparrow}\)
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Posty: 34281
Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 5203 razy

Re: Nowe oraz brakujące funkcjonalności na forum

Post autor: Jan Kraszewski »

Na razie nie ma szans na żadne zmiany w kwestiach technicznych.

JK
Gouranga
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1591
Rejestracja: 16 maja 2013, o 17:56
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Trójmiasto
Podziękował: 11 razy
Pomógł: 246 razy

Re: Nowe oraz brakujące funkcjonalności na forum

Post autor: Gouranga »

Jak kiedyś dawno temu korzystałem z tego forum to dało się wpisać $$ i automatycznie zmieniało się to w tag latexa, co się z tym stało, dlatego to teraz nie działa?
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Posty: 34281
Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 5203 razy

Re: Nowe oraz brakujące funkcjonalności na forum

Post autor: Jan Kraszewski »

Po prostu jest inny edytor LaTeXa. Podwójny dolar ma teraz inną funkcjonalność. Jak wpiszesz $$\sin\alpha$$, to dostaniesz
$$\sin\alpha$$

JK
admin
Administrator
Administrator
Posty: 106
Rejestracja: 11 maja 2004, o 14:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Karpacz
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1 raz

Re: Nowe oraz brakujące funkcjonalności na forum

Post autor: admin »

kerajs pisze: 26 cze 2021, o 10:20 3. Czy są szanse na uruchomienie tagów img?
Zdjęcia należy dodawać tylko i wyłącznie w formie załączników, bezpośrednio na forum.
admin
Administrator
Administrator
Posty: 106
Rejestracja: 11 maja 2004, o 14:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Karpacz
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1 raz

Re: Nowe oraz brakujące funkcjonalności na forum

Post autor: admin »

mol_ksiazkowy pisze: 21 kwie 2020, o 11:16 Pytanie za 101 pkt : Kiedy bedzie można wstawić obrazek na forum... :?:
Zdjęcia należy dodawać bezpośrednio na forum, w formie załączników.
Na innym forum umieściłem instrukcję dodawania zdjęć (załączników) na forum.

Kod: Zaznacz cały

https://muzikum.pl/informacje-f361/jak-dodac-zdjecie-na-forum-t386589.html
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22210
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3755 razy

Re: Nowe oraz brakujące funkcjonalności na forum

Post autor: a4karo »

A czy każdy użytkownik ma dostęp do zakładki 'załączniki'?
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Posty: 34281
Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 5203 razy

Re: Nowe oraz brakujące funkcjonalności na forum

Post autor: Jan Kraszewski »

Jeszcze nie.

JK
admin
Administrator
Administrator
Posty: 106
Rejestracja: 11 maja 2004, o 14:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Karpacz
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1 raz

Re: Nowe oraz brakujące funkcjonalności na forum

Post autor: admin »

Jan Kraszewski pisze: 16 sie 2020, o 18:43
mol_ksiazkowy pisze: 16 sie 2020, o 14:39Czy można więc tu coś zmienić (tj. na lepsze) ...? :?: :idea:
Nie.
Dlaczego nie? Oczywiście funkcjonalność zostanie udostępniona, tzn. załączniki będą mogli dodawać wszyscy użytkownicy.
Elayne
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 926
Rejestracja: 24 paź 2011, o 01:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 75 razy
Pomógł: 274 razy

Re: Nowe oraz brakujące funkcjonalności na forum

Post autor: Elayne »

Skoro można zmienić szatę graficzną forum to wkrótce możemy spodziewać się nowej skórki?
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Posty: 34281
Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 5203 razy

Re: Nowe oraz brakujące funkcjonalności na forum

Post autor: Jan Kraszewski »

Elayne pisze: 15 wrz 2021, o 21:47 Skoro można zmienić szatę graficzną forum to wkrótce możemy spodziewać się nowej skórki?
A kto mówi o zmianie szaty graficznej? Nie sądze, by należało się spodziewać nowej skórki.

JK
ODPOWIEDZ