[Latex] Jak zapisać w LaTeXu...?
-
- Użytkownik
- Posty: 1802
- Rejestracja: 14 cze 2011, o 11:34
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Sosnowiec
- Podziękował: 68 razy
- Pomógł: 251 razy
[Latex] Wielkość marginesów na jednej stronie
Mam takie pytanie. Chcę zmienić wielkość marginesów, ale tylko na jednej stronie. Wiem, że wielkości marginesów zmienia się poleceniem setlenth , ale jak zrobić, żeby zmiana była tylko na jednej stronie?
Ostatnio zmieniony 2 cze 2013, o 20:32 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Staraj się lepiej dobierać nazwy tematów, tak by wskazywały o czym jest treść zadania.
Powód: Staraj się lepiej dobierać nazwy tematów, tak by wskazywały o czym jest treść zadania.
-
- Użytkownik
- Posty: 256
- Rejestracja: 20 maja 2013, o 11:18
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Tarnów
- Podziękował: 147 razy
[Latex] Jak zapisać w LaTeXu...?
Jak umieścić znaczki typu \(\displaystyle{ \textasciicircum}\) dokładnie nad literami czy liczbami?
- Vardamir
- Gość Specjalny
- Posty: 1913
- Rejestracja: 3 wrz 2010, o 22:52
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 410 razy
[Latex] Jak zapisać w LaTeXu...?
Przykładowo:
\(\displaystyle{ \hat{x} \quad \widehat{x} \quad \widetilde{x}}\)
Kod: Zaznacz cały
hat{x} widehat{x} widetilde{x}
-
- Użytkownik
- Posty: 215
- Rejestracja: 18 gru 2006, o 16:37
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 4 razy
- Pomógł: 23 razy
Błędy w Latex
Dlaczego nie wyświetla prawego nawiasu kwadratowego zamykającego?
\(\displaystyle{ \frac{ { \left[ 7 \right] } }{b}}\)
A w tym poniższym jest błąd, tylko gdzie?
\(\displaystyle{ \frac{
{
\left[
{ - 2\sin 1\cos 0.5 + 2\sin 2\cos 0.5 - 2\sin 3\cos 0.5 + 2\sin 4\cos 0.5 - 2\sin 5\cos 0.5 + 2\sin 6\cos 0.5 + ... - 2\sin (n - 1)\cos 0.5 + 2\sin n\cos 0.5}
\right]
}
}
{{2\sin 0.5}}}\)
\(\displaystyle{ \frac{ { \left[ 7 \right] } }{b}}\)
Kod: Zaznacz cały
[tex]
frac{
{
left[
7
ight]
}
}{b}
[/tex]
Kod: Zaznacz cały
[tex]
frac{
{
left[
{ - 2sin 1cos 0.5 + 2sin 2cos 0.5 - 2sin 3cos 0.5 + 2sin 4cos 0.5 - 2sin 5cos 0.5 + 2sin 6cos 0.5 + ... - 2sin (n - 1)cos 0.5 + 2sin ncos 0.5}
ight]
}
}
{{2sin 0.5}}
[/tex]
-
- Gość Specjalny
- Posty: 3053
- Rejestracja: 15 lis 2008, o 22:39
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Świdnik
- Podziękował: 4 razy
- Pomógł: 402 razy
[Latex] Jak zapisać w LaTeXu...?
Wygląda na to, że licznik ułamka jest zbyt długi (w sensie graficznym). Po prostu wyrenderowany obrazek z wyrażeniem nie zmieścił by się na forum (porozciągałby wszystko). Na razie niestety nie ma rozróżnienia błędów, kiedyś się pojawi.
edit
oczywiście chodziło mi o licznik :p
edit
oczywiście chodziło mi o licznik :p
- Spektralny
- Korepetytor
- Posty: 3964
- Rejestracja: 17 cze 2011, o 21:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Praga, Dąbrowa Górnicza, Kraków
- Podziękował: 9 razy
- Pomógł: 926 razy
[Latex] Jak zapisać w LaTeXu...?
Swoją drogą, czy istnieje możliwość zaimplementowania pakietu mathrsfs na forum?
-
- Użytkownik
- Posty: 19
- Rejestracja: 5 paź 2011, o 20:32
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Białystok
- Podziękował: 4 razy
[Latex] Jak zapisać w LaTeXu...?
Mógłby mi ktoś powiedzieć jak umieścić dwie kropki nad literą s bądź a w oznaczeniu renty z góry? a dokladniej tutaj: \(\displaystyle{ s_{\overline{n}|}\) bądź \(\displaystyle{ a_{\overline{n}|}\) no i jeśli jest taka opcja to ten "kącik" w indeksie czy da sie jakos innaczej zapisac?
- Gadziu
- Użytkownik
- Posty: 649
- Rejestracja: 7 lut 2009, o 21:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa\Radom
- Podziękował: 89 razy
- Pomógł: 48 razy
[Latex] Jak zapisać w LaTeXu...?
Mam pytanie dotyczące rysowania wykresów w \(\displaystyle{ \LaTeX}\) na stronie. Kiedyś (wydaję mi się) widziałem jak ktoś takie cuda ładne malował, ale teraz nie mogę znaleźć. Pomoże ktoś?
Ostatnio zmieniony 27 gru 2013, o 20:35 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Powód: Poprawa wiadomości.