Wiek użytkownika forum

To miejsce, gdzie można można porozmawiać na temat funkcjonowania forum, zachowania użytkowników i pracy moderatorów...
kruszewski
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6882
Rejestracja: 7 gru 2010, o 16:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Staszów
Podziękował: 50 razy
Pomógł: 1112 razy

Wiek użytkownika forum

Post autor: kruszewski »

Bardzo przydatną informacją był wiek użytkownika. Inaczej odpowiada się na pytanie zadane przez ucznia szkoły podstawowej, średniej a inaczej już studentowi lub osobie dorosłej choć pyta o problem elementarny. Inaczej też traktować wypada podpowiedzi i odpowiedzi gimnazjalistów i użytkowników w sędziwym wieku. W obu przypadkach z ostrożnością.
Może wrócić do tego zwyczaju?
W.Kr.
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Posty: 34287
Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 5203 razy

Re: Wiek użytkownika forum

Post autor: Jan Kraszewski »

U każdej osoby, u której była informacja o wieku, jest ona nadal w profilu użytkownika - wystarczy jeden klik, by to sprawdzić.

JK
kruszewski
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6882
Rejestracja: 7 gru 2010, o 16:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Staszów
Podziękował: 50 razy
Pomógł: 1112 razy

Re: Wiek użytkownika forum

Post autor: kruszewski »

Tak, to wiem, ale jest to niewielka, ale niedogodność.
Z szacunkiem W.Kr.
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22210
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3755 razy

Re: Wiek użytkownika forum

Post autor: a4karo »

Wiechu, też o to pytałem i tak samo zostałem spuszczony na drzewo. Szkoda...
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Posty: 34287
Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 5203 razy

Re: Wiek użytkownika forum

Post autor: Jan Kraszewski »

a4karo, dlaczego od razu zakładasz, że ja złośliwie nie chcę dać tego wieku do skróconego profilu?

JK
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22210
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3755 razy

Re: Wiek użytkownika forum

Post autor: a4karo »

Nie zakładam. Stwierdziłem po prostu fakt.

Moim zdaniem (i jak widać nie tylko moim) wiek użytkownika jest istotniejszy niż staż na forum lub ilość podziękowan.

Nie wnikam w to z jakich powodów taka informacja się nie pojawia i nie posadzam Cię o złośliwość.
Awatar użytkownika
Dasio11
Moderator
Moderator
Posty: 10225
Rejestracja: 21 kwie 2009, o 19:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 40 razy
Pomógł: 2362 razy

Re: Wiek użytkownika forum

Post autor: Dasio11 »

a4karo pisze: 18 paź 2019, o 16:15Wiechu, też o to pytałem i tak samo zostałem spuszczony na drzewo.
a4karo pisze: 18 paź 2019, o 17:44Stwierdziłem po prostu fakt.
Jeśli faktem jest dla Ciebie, że "zostałeś spuszczony na drzewo", to wyjaśnij łaskawie, co to znaczy.
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22210
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3755 razy

Re: Wiek użytkownika forum

Post autor: a4karo »

O..., czuję zirytowanego moda :)

Otóż poczułem się spuszczony odpowiedzią na post viewtopic.php?f=116&t=442205&p=5588535& ... a#p5588535

I dla wyjaśnienia: to nie tak, że wieku nie było: wiek był (w starym forum), potem go nie było (w nowym), a potem był (ale nie tam, gdzie byłby użyteczny_

Załatwianie spraw metodą "kup sobie kozę" (mam nadzieję, że znacie ten dowcip) nie jest właściwą reakcją na reakcje użytkowników.

Jeżeli są jakieś poważne względy techniczne, organizacyjne lub prawne (RODO?), które uniemożliwiają realizację tego niewygórowanego postulatu, to podajcie je tu i sprawa będzie wyjaśniona
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Posty: 34287
Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 5203 razy

Re: Wiek użytkownika forum

Post autor: Jan Kraszewski »

Wyjaśnienie jest proste: do tej pory nie udało mi się przywrócić wieku do skróconego profilu. W Panelu Administratora ustawienia dla pól "płeć" i "wiek" są identyczne, płeć wyświetla się, a wiek nie. Powód jest zatem ukryty głębiej.

Moja przytoczona odpowiedź znaczyła dokładnie to, co znaczyła: lepiej jest, że wiek jest w profilu niż nie ma go w ogóle. Nie znaczy to, że nie chciałbym, by była także w profilu skróconym.

JK
Elayne
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 926
Rejestracja: 24 paź 2011, o 01:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 75 razy
Pomógł: 274 razy

Re: Wiek użytkownika forum

Post autor: Elayne »

Rozszerzenie:

Kod: Zaznacz cały

https://www.phpbb.com/customise/db/extension/phpbb_display_age_users/
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22210
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3755 razy

Re: Wiek użytkownika forum

Post autor: a4karo »

Czy wskazówka Elayne była użyteczna?
ODPOWIEDZ