eksportowanie PW

To miejsce, gdzie można można porozmawiać na temat funkcjonowania forum, zachowania użytkowników i pracy moderatorów...
Awatar użytkownika
lightinside
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 796
Rejestracja: 25 lis 2011, o 22:25
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Poznań/Łódź
Podziękował: 111 razy
Pomógł: 29 razy

eksportowanie PW

Post autor: lightinside »

Eksportowałam swoje wiadomości jako plik xml, i przyznam wygląda to dośc surowo nieestetycznie i nie zapisały się wszytkie rozmowy.

Czy istnieje możliwość aby to ładniej wyglądało?
abc666

eksportowanie PW

Post autor: abc666 »

Zrób pliczek tekstowy i nazwij go data.css (umieść go w tym samym katalogu co plik .xml). Wklej do niego taką treść:
Ukryta treść:    
A w pliczku .xml z wiadomościami na początku zmień

Kod: Zaznacz cały

<?xml version="1.0"?>
<phpbb>
na

Kod: Zaznacz cały

<?xml version="1.0"?>
<?xml-stylesheet type="text/css" href="data.css" ?>
<phpbb>
To tak na szybko zrobiłem, żeby można było coś dostrzec. Oczywiście nie ma tutaj bbcode itp. Ogólnie to jeszcze powiedz do czego jest ci to potrzebne wtedy coś lepszego mogę zrobić. Założyłem, że do wydruku i zbytnio nigdzie kolorów nie wrzucałem.
i nie zapisały się wszytkie rozmowy.
Przy eksporcie zapisuje ci się tylko ta strona którą widzisz czyli 50 wiadomości. Jeśli chcesz wszystkie musisz dokonać eksportu na każdej stronie.
ODPOWIEDZ