Witam,
17 września mam poprawkę z metod numerycznych. Zaliczenie ma formę 4 zadań, które trzeba rozwiązać. Mam duży problem z zaliczeniem tego przedmiotu, zatem chciał bym prosić forumowiczów o pomoc w rozwiązaniu/sprawdzeniu zadań z poprzednich terminów. Jestem nowym użytkownikiem i za bardzo nie mam pojęcia gdzie taki wątek mógł bym założyć, żeby nie śmiecić na forum.
w jakim dziale zamieścić wątek?
-
- Użytkownik
- Posty: 2
- Rejestracja: 5 wrz 2012, o 20:20
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
w jakim dziale zamieścić wątek?
Zależy co miałeś na tych metodach numerycznych.
forum13.htm
tutaj np?
forum13.htm
tutaj np?
-
- Użytkownik
- Posty: 2
- Rejestracja: 5 wrz 2012, o 20:20
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
w jakim dziale zamieścić wątek?
zadania są różnego typu np:
-wyznacz błąd względny/bezwzględny obliczenia... i jakieś działanie
-wyznacz cztery kolejne punkty przebiegu funkcji postaci \(\displaystyle{ y'=2.5 \cdot \frac{x}{y}}\) i potem podana metoda
- obliczanie całek podaną metodą
- obliczanie macierzy odwrotnej i rozkład LU
Przeglądając na szybko forum zauważyłem, że w dziale informatyka zdążają się algorytmu numeryczne, jednak wykluczyłem ten dział, ponieważ wszystko ma być obliczane ręcznie. Bez żadnych implementacji w C/C++, matlabie i innych.
-wyznacz błąd względny/bezwzględny obliczenia... i jakieś działanie
-wyznacz cztery kolejne punkty przebiegu funkcji postaci \(\displaystyle{ y'=2.5 \cdot \frac{x}{y}}\) i potem podana metoda
- obliczanie całek podaną metodą
- obliczanie macierzy odwrotnej i rozkład LU
Przeglądając na szybko forum zauważyłem, że w dziale informatyka zdążają się algorytmu numeryczne, jednak wykluczyłem ten dział, ponieważ wszystko ma być obliczane ręcznie. Bez żadnych implementacji w C/C++, matlabie i innych.
Ostatnio zmieniony 5 wrz 2012, o 20:48 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Symbol mnożenia to \cdot.
Powód: Symbol mnożenia to \cdot.