Długość trzeciego boku trójkąta.

Dział całkowicie poświęcony zagadnieniom związanymi z trójkątami. Temu co się w nie wpisuje i na nich opisuje - też...
Marysia_sta
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 26 paź 2007, o 19:02
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kcynia

Długość trzeciego boku trójkąta.

Post autor: Marysia_sta »

Jaka może być długość 3 boku trójkąta jeżeli dwa boki mają długość: 2 cm , 3cm
wiem tyle, że:
a=2cm
b=3cm
c=x
c
Piotr Rutkowski
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2234
Rejestracja: 26 paź 2006, o 18:08
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 22 razy
Pomógł: 390 razy

Długość trzeciego boku trójkąta.

Post autor: Piotr Rutkowski »

Długość 3 boku trójkąta to \(\displaystyle{ c\in (1,5)}\)
ODPOWIEDZ