oblicz pole i obwód trójkąta

Dział całkowicie poświęcony zagadnieniom związanymi z trójkątami. Temu co się w nie wpisuje i na nich opisuje - też...
asia0019
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 7 lis 2020, o 16:43
Płeć: Kobieta
wiek: 28

oblicz pole i obwód trójkąta

Post autor: asia0019 »

Oblicz pole i obwód trójkąta \(\displaystyle{ ABC}\), gdy \(\displaystyle{ A=(-1,2) , B=(3,4), C=(1,-5)}\).
Ostatnio zmieniony 12 sty 2021, o 20:02 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Brak LaTeXa - proszę zapoznać się z instrukcją: https://matematyka.pl/latex.htm.
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Posty: 34285
Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 5203 razy

Re: oblicz pole i obwód trójkąta

Post autor: Jan Kraszewski »

No i czym masz problem? Znasz wzór na obwód? Wzory na pole?

JK
ODPOWIEDZ