wartości trygonometryczne

Dział całkowicie poświęcony zagadnieniom związanymi z trójkątami. Temu co się w nie wpisuje i na nich opisuje - też...
mika123
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 6 wrz 2011, o 18:00
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: polska

wartości trygonometryczne

Post autor: mika123 »

mam obliczyć wartości trygonometryczne kąta alpha :
na przyprostokątnej przy kącie alpha mam cyfrę 3 , a na przeciwprostokątnej jest 4 . co ja mam tutaj obliczyć???????
Awatar użytkownika
Mersenne
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1010
Rejestracja: 27 cze 2005, o 23:52
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Bytom/Katowice
Podziękował: 5 razy
Pomógł: 303 razy

wartości trygonometryczne

Post autor: Mersenne »

Obliczyć \(\displaystyle{ \sin \alpha, \cos \alpha, \tan \alpha, \ctg \alpha}\)

Polecam zajrzeć do podręcznika.
ODPOWIEDZ