trojkat rownoramienny...

Dział całkowicie poświęcony zagadnieniom związanymi z trójkątami. Temu co się w nie wpisuje i na nich opisuje - też...
Paatyczak
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 120
Rejestracja: 6 wrz 2007, o 22:13
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Zduńska Wola
Podziękował: 58 razy

trojkat rownoramienny...

Post autor: Paatyczak »

W trójką równoramienny ABC w którym |AB|=32, |AC|=|BC|=20 wpisujemy prostokąty tak, że jeden bok prostokąta zawiera się w boku AB, a dwa pozostałe wierzchołki należą do ramion trójkąta. Podaj wymiary prostokąt o największym polu.
Revius
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 385
Rejestracja: 27 maja 2007, o 19:59
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 20 razy
Pomógł: 65 razy

trojkat rownoramienny...

Post autor: Revius »

Zobacz tutaj:

post332232.htm#p332232

post425718.htm#p425718

post119074.htm#p119074
ODPOWIEDZ