Porównaj dane wyrażenia.

Definicja, własności - specyfika równań i nierówności.
janinka65
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 24 wrz 2008, o 22:06
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: lublin
Podziękował: 9 razy

Porównaj dane wyrażenia.

Post autor: janinka65 »

porwnaj podane liczby. Wpisz lub =



a.) \(\displaystyle{ | \sqrt{3} - 2| ... \sqrt{3} - 2}\)

b.) \(\displaystyle{ |6- \sqrt{14} | .... \sqrt{14} - 6}\)

c.) \(\displaystyle{ | 7-3 \sqrt{5} | .... |3 \sqrt{5} - 7|}\)

d.) \(\displaystyle{ \frac{1}{2}\sqrt{35}-3 ... | \frac{1}{2}\sqrt{35} -3|}\)

Klamry powinny być nad całym wyrażeniem. Poza tym ponownie namawiam do zapoznania się z zasadami nazywania tematów. Nad działem też czasem warto się zastanowić.
Ostatnio zmieniony 12 gru 2008, o 16:01 przez janinka65, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Nakahed90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9096
Rejestracja: 11 paź 2008, o 22:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Pomógł: 1871 razy

Porównaj dane wyrażenia.

Post autor: Nakahed90 »

\(\displaystyle{ a)>}\)
\(\displaystyle{ b)>}\)
\(\displaystyle{ c)=}\)
\(\displaystyle{ d)}\)
Ostatnio zmieniony 12 gru 2008, o 15:56 przez Nakahed90, łącznie zmieniany 1 raz.
Revius
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 385
Rejestracja: 27 maja 2007, o 19:59
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 20 razy
Pomógł: 65 razy

Porównaj dane wyrażenia.

Post autor: Revius »

Nakahed90 pisze:\(\displaystyle{ a)=}\)
Powinno byc:
\(\displaystyle{ a)>}\)
Awatar użytkownika
Nakahed90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9096
Rejestracja: 11 paź 2008, o 22:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Pomógł: 1871 razy

Porównaj dane wyrażenia.

Post autor: Nakahed90 »

RacjaRevius, juz poprawiłem. Dzięki.
ODPOWIEDZ